Geen borg info

10% AANBETALING, 90% 30 DAGEN VOORAF

Gratis annulering info

Moraira Oude Stad

Als er één ding is dat de oude binnenstad van Moraira kenmerkt, dan is het wel de mediterrane essentie en de traditionele visserssfeer. Ook nu nog worden deze waarden aan de kust gehandhaafd. Dit is te danken aan de inwoners die zorg dragen voor elke hoek van dit paradijs waar wij zo van houden.

De meest karakteristieke ansichtkaarten zijn getekend door de witte gevels van de huizen die aan zee staan. Ze zijn gegroepeerd en overlappen elkaar, wat het gebied een majesteit en een persoonlijkheid geeft die ongeëvenaard is aan de Middellandse-Zeekust. Deze huizen waren oorspronkelijk woningen voor de vissers die vanuit de haven van Moraira hun dagelijkse kost verdienden. Deze zorgvuldig gekozen locatie betekende dat zij geen lange afstanden van huis hoefden af te leggen om te werken. Bovendien hebben deze huizen en stichtingen geleid tot wat we vandaag kennen als Moraira.

Wandelen door de oude binnenstad van Moraira betekent verdwalen in een netwerk van straatjes en lage huizen. Het heeft stenen straatjes en u wordt voortdurend begeleid door de karakteristieke gevels van de gemeente.

Als u een ander uitzicht wilt, ontspant u zich op een van de charmante terrassen en bezoekt u een van de vele winkels die de oude stad rijk is. Een rustige wandeling door de pittoreske straatjes met kleine boetiekjes waar exotische en duurzame kleding wordt verkocht, maar ook souvenirwinkels en de beste plekken voor een typisch lokaal drankje - wij zijn dol op de ambachtelijke ijsjes!

Van de verplichte haltes in de Oude Stad is de eerste ongetwijfeld de kleine kerk. Van daaruit kunt u naar de Plaza de la Sorte gaan en het 18e eeuwse kasteel vinden. Dit kasteel is een ideale plek om te genieten van een fantastisch uitzicht op de Peñón de Ifach en het strand van La Ampolla.

In het deel dat het dichtst bij de haven ligt, vindt u de beroemde Lonja (vismarkt). Dit is de plek om heen te gaan als je verse vis wilt vinden. Een wandeling door de haven betekent bovendien genieten van de indrukwekkende boten. Wij verzekeren u dat het genieten van de haven een waar genoegen is dankzij de omgeving en de sfeer, dus aarzel niet om Moraira te ontdekken!

Details van Moraira Oude Stad

  • Moraira, 03724, Alicante

Vakantiehuizen in Moraira

Geniet van een op maat gemaakte accommodatie en maak uw vakantie onvergetelijk.