Geen borg info

10% AANBETALING, 90% 30 DAGEN VOORAF

Gratis annulering info

Kasteel van Moraira

Wij weten dat het kasteel van Moraira een van de eerste bezienswaardigheden zal zijn die u in het oog springt wanneer u de streek bezoekt. Het is heel moeilijk om het niet op te merken, want het domineert de kustlijn van de gemeente. Het is heel gemakkelijk om zich alle avonturen voor te stellen die zich in dit deel van de Costa Blanca moeten hebben afgespeeld.

Het kasteel werd in het midden van de 18e eeuw gebouwd om de kust te verdedigen tegen aanvallen van Barbarijse zeerovers. Deze piraten kwamen uit verschillende plaatsen, zoals Marokko, Algiers of Tunesië. Niet alleen trachtten zij andere schepen te enteren, maar ook trachtten zij de binnenlanden te benaderen op zoek naar slaven voor de handel.

Vandaag is het nog slechts een reconstructie van wat het ooit was. Maar wat is er met het origineel gebeurd? Wat is er met het origineel gebeurd? Het werd verwoest door Engelse overvallers in 1801. Vandaag de dag is het een gebouw met ossenpoten en een halfronde voorgevel op het zuiden. De muren zijn 10 meter hoog en zijn versterkt met gewoon metselwerk en bekleed met asleien van oorspronkelijke steen uit de kust. Bovendien is in de hoek die het dichtst bij het westen ligt nog het begin te zien van wat eens een nachtwakershuisje was.

Het oude interieur is verdeeld in drie delen. De centrale ruimte had een oppervlakte van ongeveer 200 meter en de zijruimten waren kleiner. Oorspronkelijk waren ze bedekt met gewelven en werden ze alleen verlicht door de weinige ramen aan de voorgevel. Hierdoor werd het ontoegankelijker, sterker en robuuster voor vijanden en indringers.

Voor de kasteelpoort ziet u een kleine hermitage. Hoogstwaarschijnlijk bevond het zich bij de oorspronkelijke bouw in het fort. Vlakbij is nog een waterreservoir te vinden dat nuttig was voor de bevoorrading van de bewoners van het kasteel.

Tegenwoordig kunt u niet alleen de buitenkant van het kasteel bezoeken en genieten van het panoramische uitzicht, maar kunt u ook naar binnen gaan. Binnen vindt u een audiovisueel museum over de Middellandse Zee en de historische piraterij die dat kustverleden teisterde. Wat is een betere manier om dichter bij de tijden te komen toen het kasteel een groot bastion van de Costa Blanca was?

Details van Kasteel van Moraira

  • Castell de Teulada - Moraira, C. Castillo, s/n, 03724 Moraira, Alicante

Vakantiehuizen in Moraira

Geniet van een op maat gemaakte accommodatie en maak uw vakantie onvergetelijk.