Geen borg info

10% AANBETALING, 90% 30 DAGEN VOORAF

Gratis annulering info

Peñon de Ifach

Peñón de Ifach is het eerste wat in je opkomt als je aan Calpe denkt. Hij domineert zijn omgeving, piekt op meer dan 330 meter en is al te zien lang voordat je er bent. Het is omgeven door een unieke en schitterende flora en fauna. De zeebodem volgt in deze lijn, want daar leven vele soorten.

Onder deze soorten zijn de vogels. Tot 80 soorten vogels leven op elk moment van het jaar op de rots. Onder hen zijn haviken, meeuwen, boobies en aalscholvers. Deze vogels delen ruimten met zeer unieke planten, zoals de Silene D'Ifach, een overblijvende plant met paarse bloemen. Deze plant groeit alleen in de streken Marina Alta, Ibiza en jawel, op de rots van Calpe. Jarenlang dacht men dat hij uitgestorven was, maar geleidelijk aan herstelde hij zich.

Natuurlijk, dit is een geweldige plek voor een wandel-uitje. Wij raden u aan te beginnen met een bezoek aan de middeleeuwse nederzetting Pobla d'Ifach. Als u op zoek bent naar iets avontuurlijkers, kunt u zich wagen aan een klim naar de top.

Het pad naar de top is op sommige punten moeilijk begaanbaar. Het laatste deel is het meest ingewikkeld. Nu is het tijd om voorzichtiger te zijn, het pad wordt op sommige punten gevaarlijk door het smalle en gladde terrein. We moeten verder klimmen tot we bij het kruispunt komen waar borden staan om naar de top te klimmen of om te draaien naar een uitzichtpunt genaamd Carabineros. Het is goed om te stoppen en van het uitzicht te genieten.

Als we klaar zijn, zetten we onze stappen terug, tot aan het bord, nu ja, we klimmen verder. Dit is het lastigste gedeelte, maar als je eenmaal boven bent, hoef je alleen nog maar te genieten van het ongelooflijke uitzicht! Op zonnige dagen kunt u zelfs de eilanden Ibiza en Formentera zien, evenals de kaap van Santa Pola.

Het weer aan de Costa Blanca is altijd aangenaam, de temperatuur zakt zelden onder de 10 °C. Maar in de zomer, met intense hitte en lichamelijke inspanning, kan de klim naar de top midden op de dag moeilijk zijn. Maar dit is een vermijdbaar detail. Als u Calpe in de zomer bezoekt of als u in een appartement of villa in Calpe verblijft, raden wij u aan van de vroege ochtend of de late namiddag te profiteren voor de wandeling. Op dit moment is de hitte minder intens. De rest van het jaar, met milde temperaturen en bijna 365 dagen zon, zult u geen probleem hebben om van de Peñón d'Ifach op zijn best te genieten.

Villa's in Calpe

Wij hebben de perfecte accommodatie voor u! Comfortabel en met alles wat u nodig heeft om te genieten van een perfecte vakantie aan de Costa Blanca, mis onze selectie niet!