Geen borg info

10% AANBETALING, 90% 30 DAGEN VOORAF

Gratis annulering info

De Rode Muur

Een van de trekpleisters voor fotografieliefhebbers zijn de gebouwen van Ricardo Bofill in Calpe. Geen wonder! Deze postmodernistische architect bouwde enkele sensationele ruimtes die trends zetten met hun kleuren en vormen. In Calpe vindt u er twee, de Muralla Roja en het Xanadú-gebouw.

Hoewel het in de jaren '60 is ontstaan, was de bouw pas in 1973 voltooid. Maar... Wat zijn dat? Welnu, het zijn constructies in de woonwijk La Manzanera, met een vijftigtal woningen die verloren liggen in een geometrische route. Bruggen, trappen, torens en binnenplaatsen die regelmatig door hun gasten worden gebruikt. Een van de meest terugkerende panorama's is echter dat van het zwembad, dat als een kruis op het dak is getekend en wordt omgeven door golvende terrassen.

De geometrie is geïnspireerd op Noord-Afrikaanse adobe torens en oude Arabische en mediterrane forten. De architectonische rijkdom houdt daar echter niet op, want de hele compositie is behandeld volgens de typologie van het Griekse kruis, waarbij het gelukt is de diensttorens op het kruispunt van de kruisen te scheiden.

Beide gebouwen zijn uitgeroepen tot Goed van Cultureel Belang en om als buitenstaander de gebouwen te betreden, is een uitnodiging of vergunning nodig. Een andere mogelijkheid om te fotograferen is vanaf het uitkijkpunt Cala la Manzanera.

Het is niet toevallig een van de meest gefotografeerde gebouwen, de kenmerken ervan zijn een embleem geworden op het hele web. Zijn mengeling van blauwe en roze kleuren, zijn afgemeten geometrie en het onmisbare uitzicht op de Peñón de Ifach zijn meer dan voldoende om het te doen opvallen in het zeegezicht van de Costa Blanca.

Details van De Rode Muur

Villa's in Calpe

Wij hebben de perfecte accommodatie voor u! Comfortabel en met alles wat u nodig heeft om te genieten van een perfecte vakantie aan de Costa Blanca, mis onze selectie niet!