Geen borg info

10% AANBETALING, 90% 30 DAGEN VOORAF

Gratis annulering info

De gastronomie van Calpe

De gastronomie van Calpe is beroemd om haar typische gerechten op basis van vis uit de baaien, zoals sardines, makreel, zeeduivel en octopus. Het proberen van deze gerechten is ideaal om te genieten van texturen en smaken die een stempel zullen drukken op uw bezoek aan Calpe. Wat zijn de populairste gerechten? Hier zijn er een paar die u kunt bestellen in de restaurants in de omgeving!

Allereerst raden we de zwarte rijst aan. Deze rijst wordt gemaakt met inktvis of stukjes inktvis, een zakje inkt en in hoofdzaak visbouillon. Het kan ook worden bereid door saffraan, ñora peper en tomaat toe te voegen.

Het meest traditionele rijstgerecht in Calpe is echter Arròs del Senyoret. Van generatie op generatie is altijd verteld dat deze rijst zo heet omdat de vis en de zeevruchten in het gerecht al schoon zijn en je je handen niet vuil hoeft te maken. Dit gerecht is de reden waarom rijst het ster-ingrediënt van de gastronomie van Calpe is. Deze rijst wordt bereid met inktvis, mosselen, garnalen, rivierkreeft, soepvis of moralla, peterselie en tomaat.

Naast de rijstgerechten is het meest traditionele gerecht de Llauna de Calp. Het is een gerecht dat gemakkelijk in de oven of op het fornuis kan worden bereid. Het is een mengsel van aardappelen, tomaten en vis uit de kust. Naast een verscheidenheid aan vis zijn heek en wijting essentieel.

Details van De gastronomie van Calpe

Villa's in Calpe

Wij hebben de perfecte accommodatie voor u! Comfortabel en met alles wat u nodig heeft om te genieten van een perfecte vakantie aan de Costa Blanca, mis onze selectie niet!