Geen borg info

10% AANBETALING, 90% 30 DAGEN VOORAF

Gratis annulering info

Oude binnenstad van Calpe

De pittoreske oude binnenstad van Calpe is vol geschiedenis. In het verleden vonden in de omgeving van La Marina vaak aanvallen van Ottomaanse piraten plaats, zodat de gemeenten zich van de kust verwijderden en zich met muren verdedigden. Ook vandaag nog zijn de overblijfselen te zien van de muur die door Calpe loopt.

Om het centrum van Calpe te verkennen, raden wij u aan te beginnen bij Forat de la Mar en verder te gaan naar de oude buitenwijken. Het Forat de la Mar is gelegen aan de Plaza de la Constitución. Dit is wat overblijft van de muur die ooit Calpe omringde. Het werd grotendeels verwoest in 1813, na een aanval van Franse troepen die probeerden het gebied te veroveren en te bestormen. Van hieruit kunt u naar de Torreó de la Peça en de Calle Punchal, die bekend is om zijn in Spaanse kleuren beschilderde trappen. Daarna kunt u verdergaan langs het oude stadhuis en de Calle Mayor met zijn winkels. Op deze route zult u mozaïeken en muurschilderingen tegenkomen die taferelen en tradities van Calpe uitbeelden.

Wat musea betreft, zijn onze favorieten het Archeologisch Museum en het Museum van Verzamelingen. Het Archeologisch Museum is gelegen aan de Calle Santísimo Cristo en is beter bekend als Casa de la Senyoreta. Er zijn zeer oude stukken uit de Bronstijd, maar ook nieuwere stukken. Het Museum van Verzamelingen van zijn kant is gevestigd in de Torreó de la Peça en stelt op 50 vierkante meter openbare en particuliere werken ten toon. In beide musea raden wij u aan vooraf de openingstijden te controleren, aangezien deze in de zomer en de winter niet hetzelfde zijn.

Als u een andere bouwstijl wilt waarderen, kunt u een bezoek brengen aan de Hermitage van San Salvador, een unieke recreatie van de gotische stijl. Het dateert uit de 17e eeuw, maar moest in de loop der jaren verschillende keren worden verbouwd.

Om uw bezoek af te sluiten, raden wij u aan een wandeling te maken door de straat Gabriel Miró. Deze route brengt u naar een van de meest toeristische gebieden van de stad. Het is ook de thuisbasis van een reeks restaurants die een bezoek waard zijn voor alle liefhebbers van gastronomie. En als u Calpe in de zomer bezoekt? Vergeet niet om hier de nacht door te brengen. In de zomer zetten de restaurants hun tafels buiten. Bovendien zijn er 's avonds talrijke traditionele en ambachtelijke markten, en de geschiedenis van Calpe is verpakt in slechts een paar straten!

Details van Oude binnenstad van Calpe

  • Calpe, Alicante

Villa's in Calpe

Wij hebben de perfecte accommodatie voor u! Comfortabel en met alles wat u nodig heeft om te genieten van een perfecte vakantie aan de Costa Blanca, mis onze selectie niet!