Geen borg info

10% AANBETALING, 90% 30 DAGEN VOORAF

Gratis annulering info

Benitachell Monumenten

Heeft u er al aan gedacht om een paar dagen in Benitachell door te brengen voor sightseeing? Daarna zult u de meest emblematische monumenten van deze stad kunnen ontdekken. Te beginnen met het stadhuis, een gebouw van drie verdiepingen met een ruwe gevel van witte steen, waar op de bovenste verdieping een wapenschild te zien is dat niemand onverschillig laat. Als u verder gaat met het bezoek, komt u bij het Portalet. Dit is een poort die toegang geeft tot het kerkplein aan de achterkant. Het Portalet is de tweede toegang tot het dorpsplein, en vormde de toegang tot de ommuurde kern waarop de eerste bevolking zich vormde, rond de kerk. In de middeleeuwen was het een ommuurd gebied dat werd gevormd door het hoger gelegen terrein, de muren van de kerk en de kleine huizen aan de achterkant. Zodra u de kleine doorgang binnengaat, ziet u een uitkijkpunt met een prachtig uitzicht op de baai van Xàbia, de kaap van Sant Antoni, de Montgó en de opeenvolging van bergen die reiken tot aan Puig Llorença.

Een van de beroemdste monumenten van deze kleine stad is de kerk van Santa María Magdalena. Het is een parochiekerk gelegen in het hoogste deel van het dorp. De parochiekerk is geïnspireerd door en gewijd aan de heilige Maria Magdalena. Eenmaal binnen kunt u zien dat wit en goud de kleuren bij uitstek zijn, die een barokke stijl vormen in het interieur van dit gebouw. Op de ruwe stenen gevel ziet u een reusachtige koepel met blauwe en witte tegels. Anderzijds heeft het een langgerekte en smalle klokkentoren, waar u in het centrale deel een klok en bovenin de toren een kruis kunt zien. De combinatie van beide monumenten maakt Benitachell tot een van de mooiste dorpen in de omgeving. Het is aan te bevelen de kerk van Santa Maria 's avonds te bezoeken, want de lichtjes die de kerk verlichten maken haar nog specialer en mooier.

Een van de belangrijkste monumenten in de omgeving is het Oratorium van Jaime Llobell. Een kluizenaarshut die in de 19e eeuw werd gesticht door priester Jaime Llobell met als doel de meest behoeftigen te beschermen. Na de burgeroorlog liep het enige schade op, en in 1974 werd het gerestaureerd om een gebedshuis te worden. De kapel heeft een binnenplaats met planten eromheen en banken om op te zitten.

Details van Benitachell Monumenten

Villa's in Benitachell

Geniet van een op maat gemaakte accommodatie en maak uw vakantie onvergetelijk.