Geen borg info

10% AANBETALING, 90% 30 DAGEN VOORAF

Gratis annulering info

Bernia bergketen

De Sierra de Bernia is een gebied dat gericht is op de meer avontuurlijken die landschappen willen verkennen die door Moeder Natuur zijn geschapen en dat kunnen doen door te fietsen of te wandelen. De Bernia-route kan in twee uur worden afgelegd met als doel het bereiken van de Forat, een spectaculaire grot met een schitterend uitzicht op de Middellandse Zee en de provincie Alicante, of u kunt ook een vier uur durende route volgen langs de Sierra de Bernia tot u een rondje maakt en terugkeert naar dezelfde plaats waar u bent begonnen. Het is geen erg ingewikkelde route, met enkele klimmetjes, maar geschikt om met het gezin of met een groep vrienden te doen.

El Forat is een plaats die aan het gebergte grenst en die u bereikt via een doorgang waar u prehistorische graffiti kunt zien die niemand onverschillig zal laten, en waar u zult moeten klimmen tot u het indrukwekkende balkon bereikt. Als u uw verkenningstocht wilt voortzetten, kunt u het kasteel van Bernia bezichtigen, gelegen in de siërra en omgeven door de kliffen. Een ruïne, gekenmerkt door drie bogen in de vorm van aquaducten. Deze constructies vinden hun oorsprong in de 16e eeuw, toen op bevel van Felipe II werd begonnen met de bouw van wat bekend staat als het Fort van Bernia in het zuidelijke deel van de siërra.

Het is een zeer goede manier om sport en cultuur te combineren, want al wandelend kom je een beetje te weten wat er in het verleden bestond, dat wil zeggen wat onze voorouders deden. Als u een avontuurlijk iemand bent die van adrenaline houdt, kunt u gaan klimmen op de kam van Bernia, het is een stuk met scherpe en vlakke stukken met stijgingen en dalingen voor dit soort activiteit.

Vanaf het hoogste punt en naast enkele overblijfselen van de vesting, hebt u een panoramisch uitzicht over een groot stuk kustlijn. Vanaf zijn 803 meter hoogte kan men van de haven van Alicante tot de Cabo de la Nao in Jávea kijken. Op heldere dagen kunt u zelfs een glimp opvangen van het eiland Ibiza.

Het is een beschermd landschap. Niet alleen om wat zijn karakteristieke enclave betekent, maar ook omdat het het ecosysteem is van een grote verscheidenheid aan flora en een gevarieerde fauna. Het is het thuis van roofvogels en zoogdieren, zoals vossen en dassen.

Details van Bernia bergketen

  • Sierra de Bernia, 03590, Alicante

Villa's in Benissa

Geniet van een op maat gemaakte accommodatie en maak uw vakantie onvergetelijk.