Geen borg info

10% AANBETALING, 90% 30 DAGEN VOORAF

Gratis annulering info

Benissa Ecologische wandeling

Wandelen langs de lange Paseo Ecológico van Benissa is één van de favoriete bezigheden geworden van al diegenen die dit stukje Costa Blanca bezoeken. En geen wonder. Van begin tot eind vindt u landschappen die recht uit een droom komen.

Het is ongeveer 4 kilometer lang, waar u enkele van de beste baaien van onze kust kunt vinden, de beste manier om van de zee en de natuur te genieten terwijl u voor uzelf zorgt!

De ecologische wandeling van Benissa kan in twee delen worden verdeeld. Het noordelijke deel en het zuidelijke deel. In beide gevallen is het officiële vertrekpunt het toeristenbureau van Benissa Playa aan de Avenida de La Marina. Als u de hele route wilt lopen, moet u rekening houden met een wandeling van iets meer dan twee uur. Het is dus ideaal om de dag te beginnen in contact met de zon of om in gezelschap te genieten van ongelooflijke zonsondergangen. Altijd in contact met de zeewind.

Als u er in de zomer van gaat genieten, hoeft u zich geen zorgen te maken over de hitte, tijdens de route kunt u altijd een stop maken om af te koelen in een baai of om uit te rusten in een van de voorziene plaatsen. Dus je kunt niet zonder je zwempak. U hoeft zich ook geen zorgen te maken over de moeilijkheidsgraad van de route, want deze is, zoals gezegd, volledig toegankelijk. Het is een zeer eenvoudige, comfortabele en toegankelijke route voor het hele gezin. Er zijn zelfs verschillende houten banken en picknickplaatsen waar u een frisse neus kunt halen en van het ongelooflijke panoramische uitzicht kunt genieten.

De Ecological Walk heeft de onderscheiding en het certificaat van Blue Trail, dus zijn natuurlijke omgeving en veiligheid is geen verrassing.

Het noordelijke deel is de eerste twee kilometer. Hier passeert u eerst het mooie strand Playa de la Fustera en vervolgens gaat u verder naar de wilde baai Cala dels Pinets. Van hieruit kunt u een kleine omweg maken om de Roques Negres te bezoeken. Dit zijn rotsformaties met een roodachtige tint en een grote geologische waarde. De volgende baaien die u tegenkomt zijn Cala de la Llobella, Cala Advocar en u eindigt het traject bij Cala Baladrar, een strand waar de pijnbomen bijna tot aan de zee reiken.

Het zuidelijke deel ligt het dichtst bij Calpe en biedt een prachtig uitzicht op de Peñón de Ifach. U komt langs Cala de les Bassetes, een zeer bijzondere plaats van grote ecologische waarde dankzij zijn kleine beschermde reservaat. Zoals je ziet, is het een ervaring die je moet beleven.

Details van Benissa Ecologische wandeling

  • Paseo Ecológico de Benissa, Avinguda de la Marina, 307, 03720 Benissa, Alicante

Villa's in Benissa

Geniet van een op maat gemaakte accommodatie en maak uw vakantie onvergetelijk.