Geen borg info

10% AANBETALING, 90% 30 DAGEN VOORAF

Gratis annulering info

Benissa Oude Stad

Het oude centrum van Benissa heeft zijn wortels in de moslimbevolking. Het is ontstaan als een landbouwcentrum dat door een clan werd bewerkt. Deze clan stond bekend als de Banu-Isa en zij werden geïdentificeerd met de route die tegenwoordig de straten Mossèn Gaspar Tello, Puríssima en Santa Anna zijn. In de 13e eeuw bereikte het leger van de Kroon van Aragon, onder leiding van koning Jaume I, het gebied en begon het proces van kolonisatie van deze gebieden.

Zoals u ziet, is Benissa een plaats met een rijke geschiedenis, die vandaag de dag nog steeds voelbaar is in het historische centrum. Omdat het niet aan het strand ligt, is het voor velen onbekend. U zult een dag doorbrengen van afzondering en toerisme, ideaal om met het gezin van te genieten. De rust en schoonheid van de Costa Blanca zullen u in al haar straten vergezellen.

U kunt uw rondleiding beginnen bij de Puríssima Xiqueta kerk. Het staat in de streek bekend als "La Catedral de la Marina", omdat het een van de grootste kerken in de streek is. De bouw ervan begon in het begin van de 20e eeuw en is ongeveer 35 meter hoog. Het wordt gekenmerkt door zijn neogotische stijl en is een verplichte halte die u met open mond zal doen staan.

Aan de beroemde Calle la Purísima wacht de Sala del Consell (Raadszaal) op u. Een gebouw uit de 16e eeuw waarin de Lonja de Contratación en de zittingen van de gemeenteraad waren ondergebracht. Omdat het midden in het centrum van de stad lag, werd het ook gebruikt als opslag- en verkooppunt voor verschillende graansoorten.

Een andere bezienswaardigheid is het monument voor de Riberer. Wie was hij? De Riberer is een figuur met een rijke traditie in de straten van Benissa. Het vindt zijn oorsprong in verschillende eeuwen. Veel inwoners liepen naar de rijstvelden van La Ribera, dat in de provincie Valencia ligt, om in een groter aantal behoeften te kunnen voorzien.

Wil je meer te weten komen? Er zijn twee traditionele huizen in de gemeente die nog een gevel hebben die het waarderen waard is. Een daarvan is het Casa del Batlle, vlak voor de Sala del Consell en tegenwoordig de Gemeentelijke Bibliotheek Bernat Capó en een ruimte voor hedendaagse kunst die wordt gerund door de kunstenaar Salvador Soria. De andere is de statige Casa Abargues in Desamparats Street.

Details van Benissa Oude Stad

  • Benisa, 03720, Alicante

Villa's in Benissa

Geniet van een op maat gemaakte accommodatie en maak uw vakantie onvergetelijk.