Geen borg info

10% AANBETALING, 90% 30 DAGEN VOORAF

Gratis annulering info

Oude binnenstad van Altea

Het kleine stadje Altea zit vol contrasten. Vanaf het hoogste punt kunt u genieten van een panoramisch uitzicht dat de zee omlijst terwijl u kunt zien hoe omhuld door de bergen Altea is. Dit is een van de redenen waarom haar oude binnenstad zo bijzonder is en een van de redenen waarom zij steeds meer bezoekers trekt.

Het eerste wat uw nieuwsgierigheid zal wekken zijn de witgekalkte huizen en de blauwe koepel die bovenop de top prijkt - een zeer herkenbaar gezicht!

Wij raden u aan uw bezoek te beginnen bij de Paseo Marítimo. Nadat u erlangs bent gelopen, gaat u naar het stadhuis, dat midden in het centrum van Altea ligt. Het ligt op een plein naast een kleine kerk die een rijke geschiedenis kent, aangezien het een voormalig klooster was. Dit is het modernste deel van de stad, met winkels en de gemeentelijke markt. Als u dit deel van de stad hebt gezien, begint de klim naar de oude stad.

Om de klim te beginnen kunt u kiezen om de Pont de Mocau of de Costera Mestre de la Música te volgen, en een tweede optie is om de trappen tussen de witgekalkte huizen op te lopen naar het uitzichtpunt Glorieta. Van hieruit kunt u de Plaza de la Iglesia bereiken door eerst langs de Plaça de L'Aigua te gaan, waar u de ruïnes vindt van een oude cisterne uit de late Middeleeuwen. Een van de attracties van deze plaats is dat het gebied tijdens de zomermaanden het toneel wordt van een groot aantal concerten.

Als u ervoor kiest de Pont de Moncao op te gaan, ziet u aan de rechterkant de wijk Bellaguarda. Het is een zeer aantrekkelijke plaats. Het is een klein juweel dat echter nog onbekend is bij toeristen. Op zijn plaats staat een oude wachttoren die is gereconstrueerd. U zult ook een deel van de oude stadsmuur ontdekken.

U zult verliefd worden op de betoverende schoonheid van de streek. Het is een ideale plaats voor kunstenaars en ambachtslieden om hun werk te ontwikkelen, altijd in een ongelooflijke sfeer. Het is zelfs gebruikelijk om op straat of in de kraampjes die u daar aantreft, allerlei soorten ambachtslieden aan het werk te zien.

Het zal u niet meer dan een dag kosten om alle straten van de oude stad te verkennen. Maar als u van alle hoeken van Altea wilt genieten en niet alleen van de oude stad, dan is een verblijf in een vakantieaccommodatie in de omgeving de optie waarmee u van de stad kunt genieten zoals u dat wilt. In je eigen tempo.

Details van Oude binnenstad van Altea

  • 03590 Altea, Alicante

Villa's in Altea

Wij hebben de perfecte accommodatie voor u! Comfortabel en met alles wat u nodig heeft om te genieten van een perfecte vakantie aan de Costa Blanca, mis dan ook niet onze selectie!